Η πρόεδρος της  Ροδαυγής, Γιούλα Λιαπάκη, τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της στο αναπηρικό κίνημα

Η πρόεδρος της  Ροδαυγής, κα. Γιούλα Λιαπάκη τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της στο χώρο της αναπηρίας

Η κοινωνία μας τίμησε χθες μια αξιέπαινη φιλανθρωπική προσωπικότητα, που για πάνω από τρεις δεκαετίες έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία των ανθρώπων με αναπηρία. Η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου, «η ροδαυγή» Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, κα. Γεωργία Λιαπάκη, τιμήθηκε για τη συνεισφορά της, που υπερβαίνει κάθε προσδοκία.

Η εκδήλωση Woman’S Day Awards 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου στις 4/3/2024, από την διαφημιστική εταιρεία DS Partners,  με πλήθος προσκεκλημένων από την κοινότητα, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και οργανισμών, καθώς και επιχειρηματικού κόσμου.

Σε πλήρη απαρτία η Ροδαυγή! Μέλη του ΔΣ, η υπεύθυνη εκπαίδευσης και δυο εκ των εκπαιδευομένων! Από αριστερά προς τα δεξια: Κατερίνα Οικονομάκη (ταμίας ΔΣ), Μαρία Γιαγά (Γραμματέας ΔΣ), Άνθη Γενιτσαριδη (μέλος συλλόγου), μπροστά Αντώνης Κεκιλιάδης (μέλος ΔΣ), πίσω Αλέξανδρος Κλάδος (αντιπρόεδρος συλλόγου), μπροστά Παναγιώτης Μωραΐτης (εκπαιδευόμενος συλλόγου), πίσω Γεωργια Λιαπακη (πρόεδρος συλλόγου), δίπλα Μαρία Γ. Μωραΐτη (Υπευθυνη εκπαίδευσης) και Κατερίνα Κεκιλιαδη (εκπαιδευόμενη συλλόγου)

Από το 1993 και πάνω από τρεις δεκαετίες, η κα. Λιαπάκη αγωνίζεται ενεργά για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπτυξιακές και νοητικές αναπηρίες τυγχάνοντας καθολικής αποδοχής  από κάθε πολιτικό χώρο χωρίς η ίδια να είναι θετικά διακείμενη προς κάποια κομματική παράταξη.

Συμμετέχει ενεργά, πολυεπίπεδα κι από αιρετές θέσεις σε γονεϊκά συλλογικά όργανα και ενώσεις ξεκινώντας από τους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους φορείς όπως η Ένωση Γονέων Μαθητών Ηρακλείου και φτάνοντας σε τριτοβάθμιους όπως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος.

Στόχοι μέσα από αυτήν την συμμετοχή της είναι η πρόσβαση στην πρώιμη παρέμβαση, την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής κι εκπαίδευσης, τη θεμελίωση πρακτικών και θεσμών για την αξιοπρεπή διαβίωση, υποστηριζόμενη εργασία, την κοινωνική αποδοχή και συμπερίληψη των ΑΜΕΑ.

Ως μέλος του Δ.Σ. της ΑΣ.Γ.Μ.Ε. σε θέματα Ειδικής Αγωγής – Αντιπρόσωπος Νομού Ηρακλείου και πλέον Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ. Κοινωνικός Φορέας Μη Κερδοσκοπικός «η ροδαυγή» Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση,

Κατά την βράβευση της, η πρόεδρος της ροδαυγής εξέφρασε τα συναισθήματά της για τους άνισους αγώνες που δίνουν οι φροντιστές των ατόμων με αναπηρία, υπογράμμισε τη σημασία της βοήθειας και της αλληλεγγύης προς τα άτομα με νοητικές αναπηρίες οι οποίες είναι ενίοτε αόρατες. Ευχαρίστησε τους εκπαιδευόμενους του προγράμματος του συλλόγου στους οποίους αφιέρωσε το βραβείο, καθώς και στα δυο της παιδιά.

Τα μέλη του συλλόγου «η ροδαυγή»  συγχαίρουν και ευχαριστούν την πρόεδρο τους για τη σπουδαία προσφορά της στην κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί